петък, 24 октомври 2014 г.

USD/JPY: Като феникс от пепелта

Щатският долар възстанови позициите си спрямо йената: пазарите очакват края на програмата за изкупуване на активи в САЩ.

Техническата картинка определено потвърждава бичата сила: втора седмица подред двойката формира седмични свещи с дълбоки сенки. Седмичното затваряне над 108 йени би формирало мощен бичи сигнал и ще отвори път за повторен тест на нивата от 110 йени за долар. В петък очакваме заседание на на Японската централна банка. Напомням, че ЯЦБ ясно заяви в началото на октомври, че би позволила безпрепятствено движение на долар/йена до 110,00. Така нивото 110 йени за долар, освен силна техническа съпротива, се явява и фундаментална спирка, което ще доведе, според мен, до максимум 3 теста на нивото, но без успешен пробив.
Подкрепата е разположена при нивата 107.50/30 и 106.40.

Следващата седмица обещава сериозна волатилност. Доларът ще бъде силно чувствителен и ще се радва на завидна популярност в очакване на заседанието на ФЕД в сряда. Възможно е публикуването на данните за американския БВП в края на седмицата донякъде да охлади ентусиазма на биковете.

Няма коментари:

Публикуване на коментар