понеделник, 20 октомври 2014 г.

Златото поскъпва на фона на спекулациите за повишаване на лихвите в САЩ

В понеделник фючърсите на златото бележат покачване, тъй като инвеститорите продължават да спекулират относно сроковете за увеличаване на лихвените проценти в САЩ.
По време на сутрешните европейски търгове на Comex, подразделение на ню-йоркската стокова борса, златото с доставка през декември се търгува на $1241,80 за тройунция, което е увеличение с $2,80, или с 0,23%.
Фючърсите най-вероятно щенамерят подкрепа на $1222,00, минимума от 15 октомври и съпротива на $1250,30, максимума от 15 октомври.
През изминалата седмица цената на златото на Comex се покачи с $17,30, или с 1,39%, което представлява втора седмица на ръст.
Цените на златото получиха подкрепа на фона на спекулациите, че по-слабият от очакваното ръст на световната икономика и влиянието му върху икономиката на САЩ могат да принудят ФЕД да отложи увеличаването на лихвите. Задържането на увеличението на лихвите по правило причинява засилено търсене на злато, тъй като то намалява относителната стойност на държане на актива, гарантирайки печалба за инвеститорите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар