събота, 25 октомври 2014 г.

Търговски стратегии - Търговия по новини (част 1)

Нима не би било прекрасно да увеличим процента на успешните сделки, като същевременно прекарваме по-малко време в анализ на графики? Ако подходим към форекса по-реалистично и осъзнаем своята роля като индивидуален трейдър, нувъзможното може да стане възможно. Повечето трейдъри не осъзнават, че сумата на извършваните то тях сделки са капки в морето и не оказват практически никакво влияние на пазара, поради което да се следват същите правила и стратегии, които използват "едрите риби" е най-малкото нецелесъобразно. Същевременно ние можем да повлияем на собствения капитал, използвайки изложената по-долу стратегия - бързо отваряне и затваряне на позиции в точно пресметнати условия.

Кой играе ролята на "едрата риба" във Forex?

Към едрите риби (маркет-мейкъри), които влияят реално на ситуацията на пазара, спадат банките и правителствата. Банките осъществяват парични преводи между икономически субекти от цял свят, практически във всички валути. Правителствата определят размера на лихвените проценти, от които, от своя страна, зависи способността на банките да кредитират, а също така имат възможността да влияят на пазарите чрез публикуване на официална статистика.
Ролята на трейдъра във Форекс не се състои в това да променя ситуацията на пазара, напротив, той е длъжен да осъзнае колко незначителен ефект имат отворените от него позиции върху ситуацията на пазара. Не забравяйки това, трейдърът може успешно да планира времето за осъществяване на сделките.

В следващата публикация ще разгледаме по-подробно кои новини биха могли да окажат съществено влияние на пазара, както и кога да се установи времето за вход и изход от пазара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар