петък, 24 октомври 2014 г.

Активността на пазарите видимо спадна пред заседанието на ФЕД

Валутният пазар консолидира, вероятно в очакване на съдбоносното заседание на ФЕД, което ще се състои 28-29 октомври. Инвеститорите ще фокусират вниманието си върху отношението на ФЕД и конкретно на Джанет Йелън към статистическите зиг-загове, на които бяхме свидетели през изтичащия месец, както и към плановете, свързани с лихвените проценти през следващата година и, разбира се, с финалния акорд - намеренията на институцията за прекратяване на последната стимулираща програма QE3.
Като цяло позитивното отношение на федрезерва спрямо икономическата ситуация в страната ще бъде добре възприето от пазарите и ще му върне увереността, че през следващата година ФЕД ще предприеме стягане на парично-кредитната политика.
Икономическото състояние на еврозоната все още предизвиква опасения, но е напълно възможно през следващия месец да покаже подобрени икономически данни. Въпреки това, базата е ниска и на ЕЦБ ще й се наложи да предприеме поредните допълнителни мерки - покупка на корпоративни активи. Ако това се случи, което е напълно вероятно, единната валута ще остане под натиск и ще продължи низходящото си движение, основно срещу долара.
По мое мнение, технически, на месечна графика пътят на EUR/USD е открит до 1,2200.

Няма коментари:

Публикуване на коментар