вторник, 28 октомври 2014 г.

Търговски стратегии - Търговия по новини (част 3)

Колкото по-голяма е вероятността, толкова по-голяма е печалбата

Важно е за трейдъра да разбере колко е важно да увеличи вероятността за успешни сделки, тъй като колкото е по-голям броят на успешните сделки, толкова по-голяма ще е общата печалба.
Следвайки тази система, трейдърът получава възможност да проследява степента на успешност на сключените сделки и да прогнозира какъв тип сделки носят печалба и какъв - не.
Освен това към достоинствата на стратегията "търговия по новини" могат да се отнесат:
- Намаляване на времето за технически анализ. Техническият анализ е огромно поле за дейност и изисква доста време да се изучат неговите премъдрости и с успех да се възползваме от получените резултати. С увеличаване на опита в търговията, трейдърът може да съвместява техническия анализ с търговията по новини. И въпреки това, при търговията по новини като начало е добре да се избягва ползването на графики и са се фокусира върху фундаменталните показатели, където логиката на събитията е ясна.
- Възможност да се установи график: Форекс работи през цялото денонощие, но трейдърът не е в състояние да следи пазарите нон-стоп. Много трейдъри трудно определят най-доброто време за отваряне на позиции. Много от трейдърите през деня ходят на работа, а търгуват в почивното си време. Други работят само на Форекс, но осъзнават важността на работния режим. Търговията по новини позволява лесно да се определи работен график.

Заключение

Много трейдъри изучават Форекс с помощта на различни инструменти. Не бива да се забравя, че повечето трейдъри разполагат с ограничен капитал, докато ситуацията на пазара се определя изключително от действията на големите банки и правителствата. Знаейки това и прилагайки в търговията, трейдърът може да максимизира приходите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар