понеделник, 24 август 2015 г.

Societe Generale: FED ще увеличи лихвите през септември

Федералната резервна система на САЩ (FED) ще предприеме първото за дълго време увеличение на лихвите още на следващото заседание, което ще се проведе през септември, прогнозират аналитиците на Societe Generale (PARIS:SOGN).
По мнение на експертите, американската икономика демонстрира добра динамика, а девалвацията на юана едва ли ще доведе до намаляване на търсенето на развитите пазари, съобщава агенция Bloomberg.
Очакваното възстановяване на икономиките на развитите страни, вероятно, ще се запази и при продължаващото забавяне на темповете на ръста на редица големи развиващи се страни, се отбелязва в анализа на експерта на банката Мишал Маркусен.
Тя смята, че вероятността за рязко влошаване на икономическите показатели на Китай възлиза на едва 30%. Повод за оптимизъм дава високият обем на валутни резерви при някои страни от emerging markets, като н КНР те са $3,7 трлн.
Според прогнозата на експерта на Societe Generale, Английската централна банка може да увеличи лихвите в началото на 2016, а Европейската централна банка и Банката на Япония ще продължат смекчаването на парично-кредитните си политики.



Няма коментари:

Публикуване на коментар