четвъртък, 20 август 2015 г.

За съхраняване на туристопотока Турция е готова да плаща на туроператорите $6 000 за всеки чартърен полет от Русия

За съхраняване на туристопотока Турция е готова да плаща на туроператорите $6 000 за всеки чартърен полет от Русия от 15 септември до 30 ноември, съобщава турското издание Daily Sabah.
Освено това, ще бъде оказвана подкрепа на страните от СНГ и Иран, съобщава изданието, цитирайки министъра на културата и туризма Омер Чалък.
По думите на министъра, безредиците на границите на Турция повлияха негативно на туристическия бизнес в страната, като своята роля е изиграла и икономическата криза в Русия.
Затова правителството е решило да подкрепи финансово туристическия сектор.
Сътрудничеството на министерството с туроператорите и специалната програма за промотиране на туризма са помогнали да се задържи намаляването на туристопотока от Русия на ниво 20%, докато в началото на годината този спад е бил повече от 30%. Както отбелязва изданието, конкурентите на турция в борбата за руския турист, като Испания, Франция и Италия, изгубиха повече от 40% от руснаците. С помощта на субсидирането на чартърните полети Турция разчита да намали общото намаляване на туристопотока от Русия до 10% до края на годината.
По данни на турските медии, за първите 7 месеца от 2015 г. Турция е посетена от значително по-малко руски граждани, отколкото година по-рано. През изминалата година за този период Турция е била посетена от 2 млн. руски туристи, а през тази година - от 1,4 млн.

В България можем само да се учим как се прави!



Няма коментари:

Публикуване на коментар