понеделник, 29 декември 2014 г.

USD/JPY се вдига заради стимулирането в Япония

В понеделник американският долар расте стрямо йената, след като Япония обяви нов рунд от стимулиращи мерки, докато ръстът на долара като цяло се запазва.
По време на европейската търговска сесия двойката USD/JPY достигна 120,61, максимума от 24 декември, а впоследствие се закрепи на 120,50, добавяйки към стойността си 0,16%.
Най-вероятно двойката ще намери подкрепа на 119,29, минимума от 22 декември, и съпротива на 121,00, максимума от 9 декември.
Японското правитество утвърди в събота бюджетно стимулиране в размер на $29 млрд., за да помогне на изоставащите региони и домакинствата на страната, в надежда за повишаване на темповете на ръста на БВП на страната до 0,7%.
Междувременно доларът като цяло остава силен, след като през изминалата седмица окончателните данни показаха, че БВП на САЩ се е повишил през третото тримесечие с 5,0%, което е повече от очакваните 4,3%, след като реализира увеличение от 3,9% от второто тримесечие.
Силните данни подкрепиха продължаващия оптимизъм по повод на силата на мъзстановяване на американската икономика и подчертаха очакванията, че ФЕД ще увеличи лихвените равнища през следващата година.
Йената падна и по отношение на еврото, като EUR/JPY се покачи с 0,26% до 146,95.

Няма коментари:

Публикуване на коментар