понеделник, 13 юли 2015 г.

Камерън: За решаването на проблемите на Гърция предстои да се направи още много

"За решаването на проблемите на Гърция предстои да се свърши още голям обем работа", каза в понеделник британският премиер Дейвид Камерън.
"Ясно е, че сега задачата е да се реализира достигнатото съглашение (по реформите между Гърция и кредиторите). Радваме се, че се стигна до съгласие, но предстои да се свърши още много", - каза премиерът, цитиран от британските медии.
Както стана известно в понеделник сутринта, Гърция достигна до компромис с кредиторите си, което ще позволи на страната да избегне излизането от Еврозоната и ще отвори път за начало на детайлни преговори на Атина за трети пакет финансова помощ.
Споразумението изисква от Гърция да реализира редица крути реформи, а също така включва и ново изискване - за създаване на фонд, в който ще бъдат насочени обекти за приватизация на стойност 50 млрд. евро.
Междувременно европейските страни изразиха готовност да разгледат възможността за отделяне на страната на бридж-кредит предвид спешните потребности на Гърция от финансиране. Към 20 юли Атина ще има нужда от 7 млрд. евро, а към средата на август - още 5 млрд. евро.



Няма коментари:

Публикуване на коментар