вторник, 21 юли 2015 г.

Гърция планира да завърши преговорите с кредиторите до 20 август

Официалните преговори за новата тригодишна програма се очаква да започнат след одобряването от гръцкия парламент на втория тур мерки за бюджетни икономии.
Както съобщава MarketWatch, цитирайки източници на Reuters в правителството на Гърция, старанат разчита да приключи преговорите к кредиторите за условията на поредната програма за помощ до 20 август.
Парламентът на страната трябва да гласува поредния пакет законопроекти, необходими за реализацията на исканите от кредиторите реформи до сряда, 22 юли.
Мисията на "тройката" кредитори (Еврокомисията, ЕЦБ и МВФ) ще посети в петък Атина за среща с гръцкото правителство.
Поредният пакет помощ, обемът на който може да възлезе на 86 млрд. евро, ще бъде третият за Гърция за последните пет години. Общият обем на финансовата помощ, получен от страната в рамките на двете предходни програми, възлиза на около 240 млрд. евро.
По-рано агенция Bloomberg съобщи, че кредиторите планират да завършат преговорите с Гърция за новата 3-годишна програма за помощ към 6 август, както и да заделят първия транш по тази програма до 17 август, когато на Атина ще й предстоят поредните плащания по дългове.



Няма коментари:

Публикуване на коментар