вторник, 7 април 2015 г.

Гърция засега не е искала кредит от Русия

Руският финансов министър Антон Силуанов съобщи днес на журналистите, че засега Гърция не се е обръщала официално към руското финансово министерство с молба за предоставяне на кредит. На въпрос дали се разглежда възможността Русия да предостави на Гърция кредит, Силуанов каза, че засега не е имало официална молба.
По думите на прессекретариата на министреството, не се предвижда среща между премиера на Гърция Алексис Ципрас и финансовия министър Силуанов по време на визитата на Ципрас в Москва.
На 8 април Ципрас ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин. Ципрас ще се срещне още с премиера Медведев, с говорителя на Държавната Дума Сергей Наришкин и с патриарх Кирил.
Според прес-секретаря на Путин, отношенията между Русия и Гърция не се свеждат до взаимодействие във финансово-кредитната сфера, тъй като са далеч по-широки, а целият спектър на отношенията ще се обсъжда на срещата.
Според европейски дипломатически източници, от ЕС няма да възразят, ако Гърция се договори с Русия за оказване на финансова помощ на Атина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар