сряда, 24 юни 2015 г.

Кредиторите не приеха предложенията на Гърция по реформите

Международните кредитори отказаха да приемат предложенията на страната по реформите, необходими за предоставянето на Атина на финансова помощ, заяви на колегите си премиер-министърът на Гърция Алексис Ципрас.
По думите на източник на агенция Bloomberg в гръцкото правителство, А. Ципрас отбелязва, че такова нещо досега не се е случвало - нито в случая с предоставяне на помощ на Португалия, нито на Ирландия.
Новият план за реформи, който включва увеличаване на редица данъци, беше предоставен на Гърция в понеделник, а много лидери от ЕС го нарекоха основа за окончателно съглашение.
В сряда Ципрас ще обсъди плана в Брюксел на среща с главата на МВФ Кристин Лагард, с председателя на ЕЦБ Марио Драги и с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.
Новината за това, че кредиторите не са приели предложението на гръцкото правителство, предизвика спад с 0,52% на индекса на най-големите предприятия в региона Stoxx Europe 600. Фондовите индекси на Германия, Франция и Великобритания спаднаха с повече от процент, въпреки, че в началото на сесията се вдигаха на фона на оптимизъм по отношение на Гърция.


Няма коментари:

Публикуване на коментар