понеделник, 22 септември 2014 г.

GBP/USD се покачи, но ограничено

В понеделник паундът се покачи по отношение на щатския долар, въпреки, че според очакванията ръстът ще остане ограничен, тъй като търсенето на американската валута остава високо поради очакванията за по-ранно увеличаване на основния лихвен процент от страна на ФЕД.
По време на сутрешните европейски търгове двойката GBP/USD достигна 1,6366, сесиен максимум, а в последствие се закрепи на 1,6331, добавяйки 0,28% към стойността си.
Най-вероятно двойката ще намери подкрепа на 1,6244, минимума от 18 септември, и съпротива на 1,6408, максимума от същия ден.
Търсенето на долара продължава да се запазва, тъй като признаците за значителен прогрес при възстановяването на икономиката повишиха очакванията, че ФЕД ще увеличи основния лихвен процент по-рано от очакваното.
В петък паундът се покачи до двуседмични максимуми спрямо долара след референдума в Шотландия. И все пак ръстът беше непродължителен, тъй като фокусът на инвеститорите се измести върху парично-кредитната политика на Английската централна банка.
Паундът се покачи спрямо еврото, като EUR/GBP ослабна с 0,14% до 0,7866.

Няма коментари:

Публикуване на коментар