петък, 19 септември 2014 г.

Доларът се извиси до 6-годишен максимум спрямо йената

В петък доларът порасна до нов шестгодишен максимум спрямо йената и се търгуваше на 14-месечен максимум спрямо кошницата от основни валути, тъй като обновените прогнози на ФЕД по отношение на ръста на основния лихвен процент продължават да поддържат търсенето на американската валута.
Валутната двойка USD/JPY се покачи до максимума 109,46, най-високия ръст от август 2008 г., след това се закрепи на 108,93, отбелязвайки ръст от 0,23%. Доларът получи подкрепа след като в сряда ФЕД сви своята програма за ежемесечно изкупуване на активи с още $10 млрд., стараейки се да я завърши още през следващия месец.
Пазарите интерпретираха изявлението на ФЕД като "ястребово", въпреки, че някои членове на комитета предполагат, че повишението на основния лихвен процент няма да се случи скоро.
Инвеститорите игнорираха данните, показващи, че основният индекс на ФЕД - Филаделфия, се е сринал до тримесечен минимум през този месец, а също така и отчета, показващ, че броя на разрешенията за строителство се е понижило с 5,6% през миналия месец, а обемът на строителството на нови жилища е намалял с 14,4%.
Технически, на месечна графика виждам сериозна съпротива на текущите нива и едни класически фигури, показващи движението на двойката в низходящ ценови канал.
Според мен е време да се замисля за градене на дългосрочни къси позиции.


Няма коментари:

Публикуване на коментар