понеделник, 16 юни 2014 г.

BTMU ревизира прогнозите си за паунда

В светлината на агресивните коментари миналата седмица от управителя на Банката на Англия Карни, анализаторите на Bank of Tokyo-Mitsubishi (BTMU) ревизираха своите вече положителни перспективи и прогнози.
EUR/GBP: "В последния ни месечен доклад ние прогнозирахме, че EUR/GBP ще падне до 0.7500 до края на първото тримесечие на 2015 г. на фона на предположението, че Английската централна банка ще повиши лихвите през февруари 2015 г. С отчитане ръста на шансовете сега, че Банката на Англия ще започне да повишава лихвите през ноември 2014 г., това би трябвало да допринесе за по-силен паунд, отколкото очаквахме през втората половина на тази година. В резултат на това, EUR/GBP може да падне до 0.7500 до края на годината, а не до края на Q1 на 2015 г."
GBP/USD: "ЕЦБ може би ще съобщи за по-нататъшно смекчаване на паричната политика по-късно тази година или в началото на следващата година, ако инфлацията продължава да разочарова. По-силните перспективи за паунда също би трябвало да изпратят двойката GBP/USD над 1.7000 към края на годината, въпреки че възможностите за по-нататъшен растеж на британската лира спрямо щатския долар би трябвало да бъдат по-скромни, отколкото по отношение на еврото. Фед също биха могли да последват Банката на Англия и да изненадат пазара, като сигнализират че повишаването на лихвите ще започне по-рано от средата на 2015 г., което ще спомогне за укрепването на долара и ще задържи по-нататъшния ръст на двойката GBP/USD."
Източник: http://forexnews.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар