понеделник, 30 юни 2014 г.

Предстоящите продажби на жилища най-високи от осем месеца

Показателят за висящите продажбите на жилища в САЩ е скочил с 6.1% през май, достигайки най-високо ниво от осем месеца, което е сигнал, че предстоящите закривания на продажбите на съществуващи жилища са склонни да се ускорят, заяви Националната асоциация на брокерите на имоти в понеделник. Индексът на продажбите на съществуващи домове е ударил 103.9 през май, в сравнение с 97.9 през април.
Ниските лихви по ипотечните кредити, все по-големия брой жилища на пазара и по-силното създаване на работни места ще подхранят повече сделки, казаха от NAR.
Въпреки че незавършените продажби се увеличаваха три месеца подред, за първото тримесечие сделките са били достатъчно по-слаби, отколкото от NAR очакваха, за да  плъзнат надолу общите продажби за 2014 под резултата от миналата година. През май индексът за висящите продажби е намалял с 5.2%, в сравнение с година по-рано.
По региони, предстоящите продажби на съществуващи домове през май са нараснали с 8.8% на Североизток, с 7.6% на Запад, 6.3% в Средния Запад и с 4.4% в Юга.
Предстоящите продажби обикновено се затварят в рамките на два месеца. Четене на индексът на сто се равнява на средното ниво на дейността по договора от 2001 г.
В същото време Чикаго PMI се е оттеглил през юни, след като достигна седеммесечен връх през май, според бизнес барометъра на Чикаго. Индексът се е свлякъл до 62.6 през юни от 65.5 през май, под консенсусната прогноза за 64.3. Спадът на новите поръчки е довел до намалението през юни.
Но индексът остава над 60 за трети пореден месец, което е сигнал за отскок през второто тримесечие на брутния вътрешен продукт, след резкия спад през първото тримесечие, каза Филип Ъглоу, главен икономист в MNI Indicators. Всяко четене над 50 показва експанзия.
 Източник: http://forexnews.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар