понеделник, 7 септември 2015 г.

През 2016 г. Германия ще отдели 6 млрд. евро за издръжка на бежанците

Ръководството на управляващата в Германия "широка коалиция" е разработило широк комплекс от мерки, с цел да се вземе под контрол ситуацията с настаняването и издръжката на бежанците. Както съобщава Deutsche Welle, в нощта срещу понеделник е взето решение да се планират във федералния бюджет за 2016 г. за тази цел 3 млрд. евро. Още 3 млрд. евро за разрешаване на проблемите ще получат правителствата на федералните територии и местните самоуправления. До края на 2015 г. правителството ще отдели 1 млрд. евро за издръжка на имигрантите. Освен това се предлага паричните помощи в местата за временно настаняване да бъдат заменени с помощи в натура, доколкото е възможно.
Германия също така има намерение да увеличи с 400 млн. евро средствата, които се отделят от външното министерство за предотвратяване и регулиране на кризите по света.
В числото на т.нар. "безопасни страни на произход" се планира да се включат по законодателен път Косово, Албания и Черна гора.
Това ще позволи по най-бърз начин да се връщат там т.нар. "икономически бежанци". През 2014 г. към безопасните страни бяха включени Босна, Херцеговина, Македония и Сърбия. При това гражданите от шестте балкански държави трябва да могат да получават право на легални основания да пристигат в Германия с цел работа или образование.
Освен това, в близките три години се планира да се създадат 3 000 допълнителни работни места във федералната полиция и да се увеличи до 10 000 души федералната доброволческа служба.



Няма коментари:

Публикуване на коментар