сряда, 9 юли 2014 г.

BNP Paribas са уверени, че в близко време доларът е способен да укрепне

Доходността на 2-годишните американски държавни облигации продължава да се държи над 50 базисни точки, като същевременно запазва потенциалната способност да се издигне над 53 базисни пункта, което бе постигнато през септември, когато кандидатурата на Лари Съмърс бе разглеждана за президентския пост на Фед, след Бернанке.
Растежът на доходността играе ключова значение по отношение способността на американския долар да продължи да укрепва на валутния пазар, считат експертите от BNP Paribas. "Следващата седмица, събитието което потенциално ще генерира движения на пазара, е публикуването на протокола от последното заседание на Комитета за операции на открития пазар на Фед в САЩ, който ще излезе в сряда. В последно време "минутките" на FOMC често разкриват по-агресивния тон на Фед, за което не дава да стане ясно в коментарите си председателят на Фед г-жа Йелън по време на пресконференцията", - казват експертите на банката.
Според BNP Paribas, доларът запазва потенциала си за растеж, особено ако следващите данни ще представят положителни изненади: "Ние сме позиционирали своите портфейли въз основа на възходящия пробив на долара спрямо валути като еврото и японската йена."

Няма коментари:

Публикуване на коментар