сряда, 9 юли 2014 г.

Спад в търсенето на рискови активи

Индексите се сринаха вчера, а инвеститорите търсят сигурни убежища като йената, тъй като загрижеността нараства с идването на сезона за печалбите и постави под натиск рисковите активи. Един от най-добрите примери за това защо трябва да се тревожат инвеститорите е FTSE 100, който за четвърти път само през 2014 г., не успя да се изтласка и да пробие рекордните си нива над 6900. Ако се върнем малко повече от година индексът се провали осем пъти и така ние като че ли сме достигнали стъклен таван.
Йената се облагодетелства от нежеланието за риск вчера с USDJPY, насочваща се обратно към средата на 101 района, където намери подкрепа при 101.50 и тази сутрин се търгуваше на 101.70.
GBPUSD отново остана упорита, претърпявайки загуби след бедните индустриални и производствени данни, възстановявайки се обратно над нивото 1.7100, след като се потопи под него вчера и стерлинга е вероятно да остане на фокус преди решението на BOE за процента утре, въпреки че не се очаква действие.
Днес ще видим президентът на ЕЦБ Марио Драги да даде въвеждаща реч в Лондон почти две години след неговото изявление, че ще се направи "каквото е необходимо", така че EURUSD трябва да бъде внимателно наблюдавана, тъй като леко се домогна тази сутрин до 1.3630. С голямо желание като стерлинга, доларът продължава да бъде в състояние да печели срещу тези две основни валути и така ще видим дали Драги отново ще пусне еврото надолу днес.
По-късно през деня, разглеждано като най-голямото рисково събитие, ние ще получим освобождаването на минутите от FOMC, където инвеститорите ще следят за по-големи улики за това в кой момент през следващата година ФЕД ще се огледа за повишение на лихвите. Биковете по долара ще кършат пръстите си с надеждата за по-войнствен тон на протокола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар