петък, 30 май 2014 г.

Forex - Основни фундаментални фактори и тяхното влияние на финансовите пазари (част 6)

Индекс Търсена помощ (Help Wanted Index)
Индекс за броя на редовете, отделени за обяви за работа, публикувани в 51 вестника с най-голям тираж в САЩ в рамките на даден месец. Показателят е индикатор за състоянието на пазара на труд.
Молби за помощи за безработица (Jobless Claims)
Общият брой на индивидите, подали молби за помощи за безработица за първи път в рамките на дадена седмица. Показателят, и особено четири-седмичната му плъзгаща се средна, се използва за определяне на тенденциите в пазара на работна сила.
Бюджет на Федералния резерв (Treasury Budget)
Месечен отчет за излишъка или дефицита на федералното правителство. Промените в дефицита на бюджета на годишна база са индикатор за тенденциите, стабилността и доверието във фискалната политика.
Вносни и износни цени (Import & Export Prices)
Цените на стоките, закупени в дадена държава и произведени в чужбина, и цените на стоките, продадени в чужбина и произведени в страната. Показателят е индикатор на тенденциите в инфлацията на международно търгуваните стоки.
Измерители на паричното предлагане (Money Aggregates)
Паричните агрегати са  измерител на паричното предлагане и са разделени според степента на ликвидност на компонентите, включени в тях. Промените в паричните агрегати са индикатори за доверието в паричната политика, както и на състоянието на икономическата активност и инфлационния натиск.
Изследване на Филаделфийския Федерален Резерв (Philadelphia Fed Survey)
Сложно съставен индекс на състоянието на производствения сектор, намиращ се на територията, управлявана от Филаделфийския Федерален Резерв.
Личен доход. Потребителски разходи (Personal Income & Outlays)
Показателят личен доход е доларовата стойност на дохода, получен от всички източници, на физическите лица в икономиката, институции с идеална цел и попечителски фондове. Показтеля се състои от надници и заплати, ренти, дивиденти, приходи от лихви и трансферни плащания. Този индикатор е съществен за потребителския сектор, защото без достатъчни доходи и желание за покупки, потреблението на стоки е ограничено. Показателят потребителски разходи включва покупките на трайни и нетрайни продукти и на услуги от страна на потребителите.


Пазар

Промяна на показателя

Влияние
Фондов пазар:
Личен доход
Акции
Фондов пазар:
Потребление
Акции
Фондов пазар:
Личен доход ▼
▼ Акции
Фондов пазар:
Потребление ▼
▼ Акции
Валутен пазар:
Личен доход
Местна валута
Валутен пазар:
Потребление
Местна валута
Валутен пазар:
Личен доход ▼
▼ Местна валута
Валутен пазар:
Потребление ▼
▼ Местна валута

Няма коментари:

Публикуване на коментар