вторник, 26 август 2014 г.

Котировките на EUR/USD леко се покачиха преди публикуването на данните от САЩ

През днешната търговска сесия единната валута започна да възстановява позиции спрямо американския си съперник. Двойката EUR/USD се оттласна от 11-месечното дъно. Както изглежда, пазарните участници са решили да си вземат дъх преди публикуването на данните от САЩ за поръчките за дълготрайно ползване и нивото на потребителско доверие.
Към края на азиатската сесия двойката образува сесионен максимум малко над 1,3210, след което се консолидира на 1,3208 (+12%). Подкрепа за еврото, вероятно, ще стане вчерашният минимум на 1,3179, докато съпротива се очаква на 1,3297 (максимумът от 22 август).
Днес САЩ ще публикува индикатора за потребителското доверие, както и данните за поръчки на дълготрайни стоки и инфлацията на цените на жилища.
Очаква се стойностите на тези индикатори да са по-високи от тези в предходните месеци, което отново би потвърдило укрепването на щатската икономика.
Чисто фундаментално не виждам днешната корекция да продължи много, както и не очаквам да се затвори гапът от понеделник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар