сряда, 27 август 2014 г.

Доларът се вдигна до 13-месечен максимум спрямо основните валути

Курсът на долара спрямо кошницата от основни валути се покачи до 13-месечен максимум, за сметка на отслабеното евро, на фона на очакваните нови стимули от страна на ЕЦБ.
Индексът на долара се покачи с 0,02 процента до 82,664, достигайки по-рано 82,727 - най-високото ниво от юли 2013 г. Ръстът на броя на поръчките за дълготрайна употреба в САЩ през юли е максимален за цялата история на статистиката, а потребителското доверие през август се покачи до най-високото си ниво от октомври 2007 г.
"Очевидно пазарите все по-силно реатират на коментарите на Драги, възприемайки ги като указания за следващи действия в близко време, може би, още на следващото заседание (на ЕЦБ)" - каза директорът по стратегии на валутния пазар на Азиатско-Тихоокеанския регион Barclays в Сингапур Митул Котека.
Председателят на Европейската централна банка Марио Драги миналия петък потвърди, че банката е готова да отговори по всички възможни начини на забавянето на инфлацията в Еврозоната.
"Очакваме от ЕЦБ нови стъпки на съвещанието през следващата седмица. Въпреки, че не прогнозираме начало на "количествено смекчение", считаме, че тази възможност е повишена значително" - заявиха в отчета си аналитиците от JPMorgan.
Еврото поевтиня с 0,05 процента до $1,3160, като по-рано през деня почти достигна едногодишния минимум от $1,3153. Една от причините за спада са продажбите на еврото в двойка с канадския и австралийския долар.
Курсът на долара към йената се понижи с 0,01 процента до 104,03 йени, а новозеландският долар поскъпна с 0,43 процента до $0,8368, падайки във вторник до 6-месечния минимум $0,8311.
По тези причини аз съм твърдо бичо настроена в подкрепа на долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар